HeadquARTers

News

Concert in het Museum Vleeshuis!

24/09/2020

Volgende week vrijdag, 2 oktober 2020, organiseert het Vleeshuis een concert dat in het teken staat van BLIND DATE. Voor slechts 5 euro geniet je van een mooie muzikale avond, opgeluisterd door de Sweete Devils.

Cries of Antwerp betreft een muzikaal programma in de voetstappen van een bezoeker, koopman of bewoner van het 17de eeuwse Antwerpen. 

De tentoonstellingszaal van BLIND DATE is deze avond uitzonderlijk geopend voor de concertbezoekers!

We hopen intussen dat de deuren ook snel weer open mogen voor de reguliere bezoekers van de BLIND DATE tentoonstelling. Uw ticket bijft geldig tot de einddatum van de tentoonstelling.

In de BLIND DATE tentoonstellingszaal vindt u drie smakelijke schilderijen van Frans Snijders, in een verrassende presentatie van Walter Van Beirendonck.

Op de foto ziet u een uitsnede van De visverkoper in zijn kraam, ca. 1620-1630, door Frans Snijders & Cornelis De Vos. Samenwerkingen tussen topspecialisten waren in die tijd het neusje van de zalm. De vissersjongen op het schilderij is feitelijk geen portret, maar een tronie: het ideaalbeeld van wat een vissersjongen hoort te zijn.

De restauratie en het transport van dit monumentale werk waren huzarenstukjes! Ontdek meer op de twee videoschermen in de BLIND DATE zaal.  

De muzikanten: Sweete Devils
vrijdag 02 oktober 2020 - 20:00h
deuren open om 19:30h
toegangsticket 5 euro
 

Bestel je ticket online


Een bezongen verhaal
We naderen de stad in de ochtendmis (Pavanne Dan Vers) en horen van een medereiziger verhalen over andere plaatsen die hij bezocht (Dessus le marché d'Arras). Daarna passeren we de markt, met zijn overvloed aan eten en andere goederen om te kopen en van te genieten. Als de markt sluit, zijn er trendy deuntjes te horen in de straten. We dwalen wat rond in de stad en komen terecht in een taverne, waar het drinken, roken en flirten bezongen wordt. Bij het aanbreken van de nacht, horen we mensen klagen over de liefde, maar we horen ook liefdevol gefluister in de stad. En uiteindelijk, 's morgens, luiden de klokken en verlaat iedereen zijn geliefde, en de stad.

Praktisch

  • Vrijdag 20 oktober 2020 op de eerste verdieping van Museum Vleeshuis.
  • Deuren open: 19.30 uur, start concert: 20 uur. 
  • Na aanvang van het concert blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.
  • Coronamaatregelen: mondmaskers zijn verplicht, volg de signalisatie en aanwijzingen van het personeel en ontsmet of was je handen regelmatig.
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.