HeadquARTers

Actualités

HeadquARTers open tijdens Museumnacht in Antwerpen, zaterdag 5 augustus 2017

30/06/2017

Alvast te noteren: op zaterdag 5 augustus 2017 doen we opnieuw mee aan de museumnacht in Antwerpen! We zullen net als vorig jaar de collectie 3500 jaar textielkunst openstellen tussen 19u en 1u 's nachts.

3500 jaar textielkunst is een van de mooiste tentoonstellingen van oude weefsels ter wereld. De unieke collectie oude weefsels, kledij en interieurtextiel komt voornamelijk uit Egypte en Centraal-Azië. Doorheen vijf zalen wordt u meegenomen door de geschiedenis van Egypte aan de hand van textielen en andere archeologische vondsten. Dé blikvanger van de tentoonstelling 3500 jaar textielkunst is de tunicazaal, waar een van de grootste collecties complete tunica's in de wereld getoond wordt.

Deze tunica's zijn magnifiek opgesteld, in optimale museale omstandigheden. Er is hier veel aandacht besteed aan klimatisatie en licht. Verder is de collectie sterk wetenschappelijk onderbouwd. Op vele stukken zijn koolstofdateringen toegepast, waardoor de stukken als referentie gelden voor veel andere musea.

Speciaal voor museumnacht geven weefkunstenaars Nora Chalmet en Lut Verrelst een demonstratie van verschillende weeftechnieken, te midden van prachtige, eeuwenoude textielkunst.

Bezoek ook de website van Museumnacht Antwerpen.