HeadquARTers

Actualités

Museumnacht & Open Monumentendag

05/07/2018

Naar goede gewoonte zal HeadquARTers ook dit jaar de deuren openen voor het publiek tijdens Museumnacht en Open Monumentendag.

Op zaterdag 4 augustus 2018 zullen we opnieuw de tentoonstelling 3500 jaar textielkunst openstellen tussen 19u en 1u ’s nachts. Je kan dan uitzonderlijk zonder reservatie een van de mooiste tentoonstellingen van oude weefsels ter wereld bezoeken. Ook op zondag 9 september 2018 opent HeadquARTers in het kader van Open Monumentendag voor iedereen de deuren. Niet enkel de expo 3500 jaar textielkunst zal dan vrij toegankelijk zijn, ook het beeldenpark van Singelberg zal dan uitzonderlijk voor iedereen geopend zijn. Het beeldenpark werd recent sterk uitgebreid met een aantal monumentale sculpturen uit de verzameling van de luchthaven van Zaventem. Een primeur dus!

In het kader van Open Monumentendag zal er uiteraard extra aandacht besteed worden aan de gebouwen: beide sites zijn absolute architectonische hoogstandjes. In HeadquARTers is het vooral de integratie van negentiende-eeuwse magazijnen met art-nouveauhuizen en een nieuwbouwproject dat een verbluffend fenomeen vormt. Ook Singelberg doet bezoekers verbazen omwille van de fascinerende architectuur middenin het industriële havenlandschap.

Kom zeker een kijkje nemen tijdens Museumnacht op zaterdag 4 augustus tussen 19u en 1u of op Open Monumentendag op zondag 9 september tussen 10u en 18u.