HeadquARTers

Actualités

Nieuw in onze collectie: Egyptische schoentjes & sandaaltjes

24/01/2018

The Phoebus Foundation bezit een bijzondere collectie aan schoenen en sandalen uit de oudheid: niet minder dan 40 exemplaren. Uniek is dat een groot deel van deze schoenen objectief gedateerd zijn met de C14- of radiokoolstofmethode.

Zowel Laat-Romeinse en Byzantijnse schoenen en sandalen, als schoeisel uit het vroegislamitische Egypte en uit Centraal-Azië, vertellen ons meer over deze oude culturen. Het bezitten van schoenen reflecteerde bijvoorbeeld een bepaalde sociale status in het oude Egypte, waar de overgrote meerderheid van de mensen blootvoets ging.
Recent werd de collectie aangevuld met enkele fraaie kinderschoentjes en -sandaaltjes: een paar spitse, mooi versierde sandaaltjes uit het Islamitische Egypte en een paar leren schoentjes met een vetertje uit de 'Koptische' periode.
Nadat deze fragiele objecten de vereiste conservatiebehandelingen gekregen hebben, zullen ze te bewonderen zijn in de tentoonstelling '3500 jaar textielkunst'. De expo is het hele jaar door op afspraak te bezoeken. Meer informatie daarover kan je terugvinden op onze website.