HeadquARTers

Actualités

Sven Van Dorst in expo "Kunst in Beweging", HeadquARTers Antwerpen

29/06/2017

Vanaf 29 juni zijn op de benedenverdieping van het hoofdkwartier van Katoen Natie de werken van een nieuwe gastkunstenaar te bewonderen, Sven Van Dorst.

In headquARTers zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Op 22 februari 2017 opende The Phoebus Foundation de tentoonstelling Kunst in Beweging.

De tentoonstelling werd opgebouwd aan de hand van kunst uit de collectie van The Phoebus Foundation en aangevuld met bruiklenen van diverse kunstenaars. De benedenverdieping is in zijn geheel gewijd aan wisseltentoonstellingen van gastkunstenaars. 

Onze meest recente gastkunstenaar is Sven Van Dorst, een jonge schilder met een grote voorliefde voor de Oude Meesters. Deze bewondering heeft hem gebracht tot een wetenschappelijke analyse van hun werken en grondige studie van hun materialen. Deze technieken past hij zelf toe in het schilderen en tekenen van portretten: niet enkel menselijke portretten, maar ook stillevens waarin hij de omgeving en het karakter van onze tijd in beeld brengt.

Op verzoek bezorgen wij u zijn (digitale) brochure. Stuur aub een email aan info(at)phoebusfoundation.org.