HeadquARTers

Actualités

The Phoebus Foundation is partner van de Tytgat tentoonstelling in M Leuven

24/01/2018

Jullie kennen hem nog wel: Edgard Tytgat (1879-1957), de schilder die je kon bewonderen vanop de kermismolen in de laatste zaal van OER. De Vlaamse kunstenaar die verhalen vertelt in verf, vol fantasie, absurditeit, humor en erotiek, wordt zestig jaar na zijn dood in de kijker gezet door M Leuven.

De tentoonstelling Herinnering aan een geliefd venster toont een grote selectie olieverfschilderijen, nooit eerder vertoond archiefmateriaal met video, dagboeken en kortverhalen. We zijn erg trots dat The Phoebus Foundation zich partner mag noemen van dit project en zeven kunstwerken in bruikleen heeft gegeven, waaronder ook het campagnebeeld.

De tentoonstelling in Leuven loopt nog tot 8 april 2018, daarna reist de expo verder naar het Stedelijk Museum Schiedam in Nederland. Het is de eerste keer dat het werk van Tytgat op zo’n grote schaal te zien zal zijn bij onze noorderburen. De tentoonstelling in het Stedelijk Museum loopt van 28 april tot 2 september 2018.


Kom zeker een kijkje nemen in Leuven of Schiedam!


Openingsuren: M Leuven is geopend van maandag tot zondag, van 11u tot 18u, op donderdag tot 22u en op woensdag gesloten. Stedelijk Museum Schiedam is geopend van dinsdag tot zondag van 11u tot 17u, gesloten op maandag.