HeadquARTers

Actualités

Vlaamse Havendag in HeadquARTers

01/09/2017

Ter gelegenheid van de Vlaamse Havendag organiseert The Phoebus Foundation twee rondleidingen in HeadquARTers.

In HeadquARTers, het hoofdkwartier van Katoen Natie, zijn ter gelegenheid van Vlaamse Havendag twee rondleidingen te volgen: eentje doorheen onze permanente museale opstelling over 3500 jaar textielkunst en eentje doorheen onze tijdelijke tentoonstelling ‘Kunst in Beweging’.

Speciale aandacht wordt ook gegeven aan het gebouw: een omgebouwd 19de-eeuws pakhuis van de Haven van Antwerpen. Het gebouw is een realisatie van het architectenduo Robbrecht en Daem. Zij integreerden vier negentiende-eeuwse magazijnen, twee art-nouveauhuizen en een nieuwbouwproject in een origineel en functioneel geheel. Oude bakstenen en houten magazijngewelven werden op een prachtige manier samengebracht met beton-, glas- en staalstructuren. Het resultaat is een gebouw dat baadt in een zee van licht en ruimte. In 2002 wonnen Robbrecht en Daem de Award van de Belgische Architectuur voor dit ontwerp.

Beide tentoonstellingen zijn het hele jaar door op afspraak te bezoeken. Meer informatie daarover kan je terugvinden op de website.

Kom zeker een kijkje nemen op zondag 17 september op de Vlaamse Havendag. Aanmelden is niet nodig. Beide tentoonstellingen zijn dan uitzonderlijk vrij toegankelijk en doorlopend geopend van 10u tot 18u, in de Van Aerdtstraat 33 in Antwerpen.